ENGLISH
صفحه نخست
چندرسانه ای
قوانین
معرفی سازمان
ارتباط با ما
مـیز خـدمت الکـترونیک
تصاویر خبری
ویدئو
کاریکاتور
مالیاتهای مستقیم
قانون مالیات بر ارزش افزوده
قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
بخشنامه های مالیاتی
آیین نامه های مالیاتی
موافقت نامه ها
ضرائب تشخیص درآمد مشمول مالیات
ارزش معاملاتی املاک
ارزش اجاری املاک
جستجو وابستگی های قانونی
جستجوی مواد قانونی
فرم های مالیاتی
مقرره های مربوط به کرونا
تاریخچه، چشم انداز و ماموریت
معرفی مدیران
شرح وظایف
چارت سازمانی
شماره های تماس
نشانی
ارسال پیام
میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی
سامانه مالیات بر ارزش افزوده
شناسنامه خدمات سازمان امور مالیاتی کشور
29 دي 1399
Monday, January 18, 2021
3 جمادي الثاني 1442
مودیان بدانند
ستاد خبری دفتر مرکزی حراست
سامانه رسیدگی به شکایات (موضوع ماده 25 قانون ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد)
سـامـانـه دریافــت گـــزارش فــرار مـالیاتـی
مزایده و مناقصه
عملکرد اعتبارات سازمان در سالهای 1397 و 1398
عملکرد درآمدی سازمان
فرم های مطالبات دولتی (موضوع ماده 48 قانون محاسبات عمومی کشور)
اطلاعیه ها
اطلاعیــه (قـابل توجــه اشخاص حـقیقـی و حـقــوقـی) - اصلاح مواد فصل دوم آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (3) ماده 169 قانون مالیات های مستقیم (تسهیل فرایند صدور شماره اقتصادی برای فعالان اقتصادی)
اطلاعیـه- تمـدید مـهلت ارائه صـورت های مالی حسابرسی شده
اطلاعیه- مالیات مقطوع سکه (قابل توجه اشخاص حقیقی خریدار سکه در سال 1398)
قابل توجه جایگاهداران سوخت- فراخوان مشمولان مرحله هشتم اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده
اطلاعیه- قابل توجه موسسات خیریه و عام المنفعه
فرم نظرسنجی از ارباب رجوع - موضوع ماده 8 طرح تکریم مردم
آرشیو اطلاعیه ها
مزایای پایانه های فروشگاهی
اخذ عادلانه مالیات همواره به عنوان یکی ازا هداف جوامع مطرح بوده است. تعیین نرخ مالیات برای فعالیت های اقتصادی و استفاده از کالا و خدمات، یکی از ابزارهای رسیدن به عدالت مالیاتی است. علاوه بر تعیین این موارد نحوه اخذ مالیات و دریافت بیش از حد مالیات از برخی مودیان یا فرار مالیاتی برخی دیگر می تواند به بی عدالتی و نارضایتی عمومی منجر شود. در همین راستا پایانه های فروشگاهی به عنوان ابزاری جهت شفاف سازی و جلوگیری از رفتارهای سلیقه ای مورد توجه قرار گرفته است.
پایانه فروشگاهی یکی از ابزارهای کارآمد ثبت مبادلات اقتصادی است. این ابزار را صاحبان مشاغل در بسیاری از کشورهای جهان استفاده می کنند. علاوه بر این، سیاست گذاران نیز برای شفاف سازی جریان گردش کالاها و خدمات در طول زنجیره ارزش، اتکای زیادی به آن دارند. در واقع پایانه های فروشگاهی به دلیل فراهم آوردن امکانات متعددی که به تسهیل عملیات کسب و کاری منجر می شوند، ابزار جذابی برای فعالان اقتصادی است. مهمترین فواید استفاده از پایانههای فروشگاهی را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
1. ارتقای کارآمدی و بهبود روش های مدیریتی کسب و کارها
2. کاهش اختلافات مالیاتی میان مودیان و ممیزان مالیاتی
3. شفاف سازی مبادلات اقتصادی
4. کمک به مقابله با قاچاق، پولشویی و کدفروشی
5. کمک به سیاست گذاری و تنظیم گری بهتر بازارها و خدمات
در «قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان» نیز مزایایی برای استفاده کننده گان از پایانه های فروشگاهی درنظرگرفته شده است که برخی از آنها عبارتند از:
سازمان امور مالیاتی کشور موظف است در پنج سال اول پس از استقرار سامانه مودیان به منظور تشویق صاحبان مشاغل که فروش های خود را با استفاده از پایانه فروشگاهی انجام داده و کالاها و خدمات مورد نیاز خود را از واحدهای اقتصادی عضو سامانه مودیان خریداری کنند، معادل بیست درصد(20%) مالیات بر ارزش افزوده ای که مودی در هر دوره به سازمان پرداخت می کند یا یک درصد(1%) فروش وی (هرکدام کمتر باشد)، حداکثر تا شصت میلیون(60.000.000) ریال در هر دوره مالیاتی به عنوان پاداش همکاری مودی، از مالیات بر ارزش افزوده دوره بعدی وی (و در صورتی که بیش از مالیات آن دوره باشد، دوره های بعد از آن) کسر کند.
پاداش مودیان موضوع این ماده که طبق قانون، مشمول مالیات بر ارزش افزوده نیستند، از مالیات عملکرد آنها در همان سال کسر می شود. پاداشی که به این مودیان تعلق می گیرد، از پنجاه درصد(50%) مالیات عملکرد ابرازی آنان بیشتر نخواهد بود.
سازمان امور مالیاتی کشور موظف است به منظور تشویق مصرف کنندگاه نهایی (اشخاص حقیقی) که خریدهای خود را از فروشندگان مجهز به پایانه فروشگاهی و از طریق شبکه پرداخت بانکی انجام می دهند، از هر دوره صورتحساب الکترونیکی صادر شده توسط پایانه های فروشگاهی یک صورتحساب را به صورت قرعه کشی برخط انتخاب کرده، دو برابر مبلغی را که خریدار براساس آن صورتحساب به عنوان مالیات برارزش افزوده پرداخت نموده است، به حساب بانکی وی مسترد کند. جوایز مزبور از محل وصولی جاری سازمان، طبق دستورالعملی که ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می رسد، پرداخت می شود.
این سازمان مکلف است ترتیبی اتخاذ کند که مصرف کننده نهایی که از فروشندگان مجهز به پایانه های فروشگاهی و از طریق شبکه پرداخت بانکی خرید می کنند، در صورت تمایل بتوانند صورتحساب های خرید خود و جوایز تعلق گرفته را مشاهده کنند.
جوایز موضوع این ماده تا میزان معافیت مالیات بر درآمد حقوق موضوع ماده (84) قانون مالیات های مستقیم برای هر شخص در سال از شمول مالیات و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوط به این جایزه، معاف می باشد.
سازمان امور مالیاتی موظف است ترتیبی اتخاذ کند که مصرف کنندگان نهایی بتوانند از اصالت صورتحساب های صادرشده توسط فروشندگان اطمینان حاصل کنند.
مودیان می توانند اظهارنامه مربوط به مالیات عملکرد خود را از طریق سامانه مودیان ارائه کنند. سازمان موظف است ترتیبی اتخاذ کند که اطلاعات مربوط به خرید و فروش مودی عینا به اظهارنامه مالیات بر عملکرد وی منتقل شود و مودی تنها موظف به ثبت سایر اقلام اطلاعاتی مورد نیاز برای محاسبه مالیات عملکرد نظیر حقوق و دستمزد، اجاره و استهلاکات براساس مقررات مربوط و ضوابطی که سازمان تعیین می کند، می باشد.
تاریخ یادداشت:
1399/10/23
کلمات کلیدی:
سامانه عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی
بیانیه حریم خصوصی
شناسنامه خدمات سازمان امور مالیاتی کشور
سامانه مالیات بر ارزش افزوده
دفتر آموزش
دفتر خدمات مودیان
سایر سامانه ها...
دفتر حقوقی
هیات تشخیص صلاحیت مشاوران رسمی مالیاتی
سایر صفحات...
آدرس: میدان امام خمینی، خیابان صور اسرافیل خیابان داور، سازمان امور مالیاتی کشور
کد پستی : 1114943661
صندوق پستی : 1651- 11115
تلفنخانه 39903990
کلیه حقوق این سامانه برای سازمان امور مالیاتی کشور محفوظ می باشد.
سازمان امور مالیاتی کشور همواره از پیشنهادات و انتقادات سازنده شما مودیان گرامی استقبال می نماید.
بازدید امروز: 664 بازدید کل: 37431537
intamedia.ir © 2019
لطفا کمی صبر کنید...