ENGLISH
صفحه نخست
چندرسانه ای
قوانین
معرفی سازمان
ارتباط با ما
مـیز خـدمت الکـترونیک
تصاویر خبری
ویدئو
کاریکاتور
مالیاتهای مستقیم
قانون مالیات بر ارزش افزوده
قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
بخشنامه های مالیاتی
آیین نامه های مالیاتی
موافقت نامه ها
ضرائب تشخیص درآمد مشمول مالیات
ارزش معاملاتی املاک
ارزش اجاری املاک
جستجو وابستگی های قانونی
جستجوی مواد قانونی
فرم های مالیاتی
مقرره های مربوط به کرونا
تاریخچه، چشم انداز و ماموریت
معرفی مدیران
شرح وظایف
چارت سازمانی
شماره های تماس
نشانی
ارسال پیام
میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی
سامانه مالیات بر ارزش افزوده
شناسنامه خدمات سازمان امور مالیاتی کشور
9 اسفند 1399
Saturday, February 27, 2021
14 رجب 1442
مودیان بدانند
ستاد خبری دفتر مرکزی حراست
سامانه رسیدگی به شکایات (موضوع ماده 25 قانون ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد)
سـامـانـه دریافــت گـــزارش فــرار مـالیاتـی
مزایده و مناقصه
عملکرد اعتبارات سازمان در سالهای 1397 و 1398
عملکرد درآمدی سازمان
فرم های مطالبات دولتی (موضوع ماده 48 قانون محاسبات عمومی کشور)
اطلاعیه ها
اطلاعیــه (قـابل توجــه اشخاص حـقیقـی و حـقــوقـی) - اصلاح مواد فصل دوم آیین نامه اجرایی موضوع تبصره (3) ماده 169 قانون مالیات های مستقیم (تسهیل فرایند صدور شماره اقتصادی برای فعالان اقتصادی)
اطلاعیه- مالیات مقطوع سکه (قابل توجه اشخاص حقیقی خریدار سکه در سال 1398)
قابل توجه جایگاهداران سوخت- فراخوان مشمولان مرحله هشتم اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده
اطلاعیه- قابل توجه موسسات خیریه و عام المنفعه
فرم نظرسنجی از ارباب رجوع - موضوع ماده 8 طرح تکریم مردم
آرشیو اطلاعیه ها
فرهنگ مالیاتی
هرگاه بتوانیم ضرورت دریافت مالیات از مردم را به صورت مستدل و منطقی برای آن ها بیان کرده ، به آنان آگاهی های لازم را داده و برای آن ها به صورت شفاف توضیح دهیم که مالیات دریافتی از مردم و توسط دولت صرف چه هزینه هایی می شود و در صورت نپرداختن مالیات ، دولت و مردم دچار چه مشکلاتی خواهند شد و همچنین مردم به یک باور برسند که دولت مالیات دریافتی را برای بهبود وضع جامعه و توسعه ی اجتماعی و رفاه شهروندان هزینه می کند آنگاه می توان ادعا کرد که مقدمات یک فرهنگ مالیاتی خوب برای پرداخت مالیات توسط عامه ی مردم به وجود آمده است .
تبیین چگونگی مصرف مالیات، شرایطی را به وجود میآورد که پرداخت مالیات جز وظایف و تکالیف مهم آحاد جامعه تلقی و این باور و فرهنگ عمومی شکل گیردکه مالیاتها صرف امنیت و رفاه اجتماعی، احداث مراکز درمانی و کارهای عمرانی و زیربنایی میشود و مردم، خود از مزایای آن بهرهمند میشوند. نتیجه اینکه درآمدهای مالیاتی نقش مهمی در تامین هزینههای جاری و خدمات عمومی و عمرانی ایفا میکند و اتکای دولت به اینگونه درآمدها، سلامت، عدالت و رونق اقتصادی را در پی خواهد داشت. و باعث ایجاد عدالت اقتصادی و کاهش فاصله طبقاتی در جامعه می شود. آگاه ساختن مردم در مورد نقش مالیات در توسعه و رونق اقتصاد کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است. باید جایگاه مالیات در توسعه زیرساختهای بهداشتی، رفاهی و خدمات عمومی و آموزشی کشور را بهدرستی برای تمامی آحاد جامعه تبیین کرد و اثرات مثبت آن تشریح و اطلاعرسانی گردد. این امر موجب افزایش سطح مشارکت مردم در پرداخت مالیات جهت تامین این نوع هزینهها و همچنین شناسایی راه های فرار مالیاتی و مبارزه با آن پدیده شوم اقتصادی میگردد.
در این راستا سازمان امور مالیاتی کشور اقدامات بسیار مهمی را انجام داده است که برای نمونه: اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم با رویکرد شفافیت قوانین مالیاتی جهت فهم عموم جامعه و مودیان مالیاتی، استفاده از ابزارهای عمومی اطلاع رسانی همچون صدا و سیما، جرائد و فضای مجازی، تبلیغات محیطی و نصب بنر و تابلوهای اطلاع رسانی و استفاده از تریبون نماز جمعه، برگزاری جشنواره فرهنگی مالیاتی در مدارس و ... از اقدامات مهمی بود که در این راستا مورد استفاده قرار گرفته است.
از دیگر اقدامات مهم نظام مالیاتی، استفاده از تکنولوژی و امکانات الکترونیکی به فراخور وضعیت کشور و توسعه و گسترش سطح دانش و آگاهی آحاد جامعه بود که با رویکرد تسهیل و تسریع در انجام امور مالیاتی و جلوگیری از تضییع وقت و انرژی مودیان و عدم مراجعه حضوری آنها به ادارات امور مالیاتی و درنتیجه کاهش تماسهای غیر ضروری با ماموران مالیاتی و تنشهای احتمالی بود.
تمامی این اقدامات در راستای ایجاد و افزایش اعتماد و اطمینان ما بین سازمان مالیاتی و فعالان اقتصادی پیش بینی و اجرا می شود که نتایج خوبی را در پی داشته است.
اقناع افکار عمومی در صدر سیاستها و اقدامات نظام مالیاتی برای رسیدن به چشم اندازهای ترسیم شده جهت جایگزینی درآمدهای مالیاتی به جای درآمدهای نفتی قرار دارد. زیرا نفت به عنوان منبعی ناپایدار که به نسل آینده نیز تعلق دارد نمی تواند تکیه گاه مطمئنی برای تجهیز زیر ساختها و توسعه و گسترش پروژه های عمرانی و جوابگویی به مطالبات مردم و تامین امکانات رفاهی آنها باشد.
در پایان می توان نتیجه گیری کرد که یکی از بزرگترین سرمایه های سازمان امور مالیاتی کشور در جلب افکار عمومی به اهمیت مالیات و مزیت های تکیه بر درآمد پایدار مالیاتی به جای درآمدهای متزلزل و ناپایدار نفتی، نگاهی نو به مفهوم فرهنگ مالیاتی در قالب سیاست ها و طرح های فرهنگ سازی مالیاتی است. تلاش در جهت ایجاد یک فرهنگ مالیاتی پیشرو و قوی در کشور میتواند تأثیر مهمی در کاهش هزینه ها، افزایش درآمدهای دولت و ایجاد سیاست های پولی و مالی مناسب داشته باشد; که نتیجه آن افزایش عدالت اجتماعی و رفاه عمومی است.
تاریخ یادداشت:
1399/12/03
کلمات کلیدی:
سامانه عملیات الکترونیکی مودیان مالیاتی
بیانیه حریم خصوصی
شناسنامه خدمات سازمان امور مالیاتی کشور
سامانه مالیات بر ارزش افزوده
دفتر آموزش
دفتر خدمات مودیان
سایر سامانه ها...
دفتر حقوقی
هیات تشخیص صلاحیت مشاوران رسمی مالیاتی
سایر صفحات...
آدرس: میدان امام خمینی، خیابان صور اسرافیل خیابان داور، سازمان امور مالیاتی کشور
کد پستی : 1114943661
صندوق پستی : 1651- 11115
تلفنخانه 39903990
کلیه حقوق این سامانه برای سازمان امور مالیاتی کشور محفوظ می باشد.
سازمان امور مالیاتی کشور همواره از پیشنهادات و انتقادات سازنده شما مودیان گرامی استقبال می نماید.
بازدید امروز: 45268 بازدید کل: 39333396
intamedia.ir © 2019
لطفا کمی صبر کنید...